• 4
  • DSC 0137 edited
  • 3
  • 2
  • 6

9.00 zbiranje

9:45 začetek srečanja

10:00 Pozdravi in priprava na sveto mašo

10:25 Sveta maša

11:30 čas za malico iz popotne torbe

12:00 Delitev v delavnice

12:15 Prvi krog delavnic

13:00 Zamenjava

13:15 Drugi krog delavnic

14:00 Zaključek delavnic

14:15 Zaključni blagoslov in izmenjava sveč

14.45 Odhod avtobusov

Št. Ime delavnice Število udeležencev
1 Pričevanje redovnika in birmanke 25
2 Pričevanje zakonski par 25
3 Slovenska šola za animatorje 25
4 Varnost na internetu - Safe.si 25
5 Center za duhovne poklice 25
6 Kompostela - 900 km peš? 25
7 Filipini 25
8 Karitas 25
9 Uršulinke - Wojtyła izziva 25
10 Skavtska 25
11 Salezijanski mladinski center 25
12 Teologija telesa 25
13 Žongliranje 25
14 Filmska delavnica 25
15 Slovenska vojska 25
16 Pogovor z nadškofom Alojzijem 50
17 Škofijska gimnazija AMS 25
18 Eksorcist - g. Marjan Veternik 25
19 Dijaški dom AMS 25
20 Pevska - g. David Preložnik 25

 

Osrednji gost našega druženja je Tim Gajser skupaj s svojo družino in ekipo. Po letošjem letu Tima ni potrebno verjetno posebej predstavljati, ker je znan po podiranju mej v svetu motokrosa – podiranju mej s pridevnikom najmlajši.
O njem in njegovi družini je lansko leto zavarovalnica Triglav v svojem programu Mladi upi zapisala: »Timova celotna družina diha za motokros, saj prav vsi člani najraje preživljajo čas na jeklenem konjičku. Za motokros ga je navdušil prav oče Bogomir, ki pravi, da je Tim že pri dveh letih užival na motorju in si med vožnjo prepeval. Tudi tekmovalni začetki so bili odlični. Na prvi tekmi, ko je bil star le tri leta, je že stal na stopničkah.
Tim je veliki športni navdušenec. V otroštvu je treniral veliko športov, kot so nogomet, smučanje in judo, v katerem je bil celo državni prvak, ko pa je pri 11 letih postal evropski prvak, se je odločil, da se bo z motokrosom ukvarjal na profesionalni ravni. "Vsi mislijo, da je motokros zelo enostaven šport, da samo sedeš na motor in daš gas, ampak dejansko je to čisto drugače. Potrebno je veliko truda in garanja," pravi Tim, ki trenira prav vsak dan.
Tim je lani dosegel odlične rezultate in je zelo ponosen na uspehe iz pretekle sezone: "Osvojil sem skoraj vse, kar se da osvojiti s 125-kubičnim motorjem. Postal sem italijanski prvak, nato evropski prvak in navsezadnje še svetovni prvak. Decembra pa sem dobil še priznanje FIM-e za novinca leta, tako da sem na te dosežke zelo ponosen."
Motokros je izjemno drag šport in kljub temu da Tim dosega vrhunske dosežke na svetovni ravni, si letos njegova družina ni mogla privoščiti priprav. Tim je letos prestopil v MX2 razred, kar je najvišji razred v motokrosu, kjer tekmuje elita moto športnikov. Njegov cilj je postati svetovni prvak tudi v tem razredu, zato bi mu ta finančna pomoč omogočila uresničitev sanj.
Bogomir Gajser, oče in trener: "Že skozi celotno kariero je Tim izjemno motiviran. Njegov lanski uspeh (svetovi prvak), pa ga je še dodatno vzpodbudil. Ne mine dan, ko si ne bi želel trenirati, a je zaradi varnosti njegovega zdravja in razvoja, treninge potrebno prilagajati. Tim vedno išče rešitve in možnosti, da bi stvari naredil še boljše. Kot oče in trener obenem, moram biti izjemno pazljiv, da ga venomer usmerjam na pravo pot."

In Timu je že v prvem letu uspelo postati svetovni prvak v elitni kategoriji motokrosa MX2. Z nami bosta skupaj z očetom Bogomirjem spregovorila o preizkušnjah življenja, ki ju je pripeljala do uspehov, ki jih sedaj uživata. Tudi o duhovnem življenju in odgovarjal na vprašanja birmancev.

Pogovor bo moderirala in vodila novinarka radia Ognjišče ga. Nataša Ličen.

Da boste lažje sodelovali pri sveti maši na dnevu birmancev.

Uvod v sveto mašo: Zdaj sem tu, moj Bog 

Gospod, usmili se (Toronto)

Psalm: Dajte Gospodu čast 

Aleluja: Tvoja je ljubezen 

Darovanje: Darujemo ti 

Svet: Kličem: "Svet si!" 

Jagnje Božje: Missa orbis unum 

Obhajilo:

- Pričeval ljubezen bom 

- Luč

- Povzdigujem tvoje ime 

Zaključna pesem: Pridi, Sveti Duh 

 

 

© 2015 birmanec.si. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper